Draad dikte

Forum voor Technische vragen over Amerikaanse auto's.
Post Reply
speeddemon
Posts: 282
Joined: Tue Mar 07, 2006 4:18 pm

Draad dikte

Post by speeddemon »

Hoi, ik wil op mijn Ride 6 verstralers van 55watt plaatsen ,
Ik weet dat er een relay tussen moet .maar hoe dik moeten de stroom draden zijn en welke relay.
Hoor het graag :thumbs:

gert
Posts: 3568
Joined: Sun Mar 28, 2004 7:03 pm

Re: Draad dikte

Post by gert »

je hebt een totaal elektries vermogen van zo'n 350 Watt
dat trekt 350/12= 27 Ampere.
dan zou ik een flink claxon relais gebruiken, en een draaddikte van minstens 6 mm
als je een relais hebt tot 20A kun je er ook 2 parallel zetten.

Wilf
Posts: 10532
Joined: Sun May 30, 2004 4:22 pm

Re: Draad dikte

Post by Wilf »

Stuurspanningskabeldikte (die het relais aanstuurt dmv knop of schakelaar) mag daarbij wel minder zijn dan de schakelspanningskabeldikte. De dikte van de schakelspanningskant ligt aan opgenomen vermogen én lengte. Op Teh interwebz zijn er rekenmodellen die je helpen met die berekening voor lengte en vermogen. Met Gert zijn dikte zit je sowieso wel vrij veilig.

Vergeet ook niet een voldoende grote zekering aan de geschakelde kant.

speeddemon
Posts: 282
Joined: Tue Mar 07, 2006 4:18 pm

Re: Draad dikte

Post by speeddemon »

Hoi ,toppie gaan we even neuzen en morgen shoppen 👍👍 😉😉

Post Reply