Installeren torque converter C4

Forum voor Technische vragen over Amerikaanse auto's.
Post Reply
User avatar
68 Cougar
Posts: 1299
Joined: Sun Jun 08, 2008 10:08 am

Installeren torque converter C4

Post by 68 Cougar » Sat Dec 23, 2017 10:46 pm

Koud kunsje zou je zeggen:


Maar bij mij wil stap 2 helemaal niet. Ik kan draaien, drukken, etc., Niks.
Wat kan er in de weg zitten?

Gr.,
Alexander.

Corp
Posts: 4650
Joined: Tue Jan 25, 2005 1:23 pm

Re: Installeren torque converter C4

Post by Corp » Sat Dec 23, 2017 11:25 pm

Ten eerste waarom is het uit elkaar? Revisie? Converter is juuste? Dus 24 of 26 spl
Al geprobeerd nadat hij de eerste pakt sneller te draaien en op de bult in t midden dtukken?

Zie je gladde as op de input of alleen spiebaan?

MotiV8
Posts: 979
Joined: Thu Sep 08, 2005 9:25 pm

Re: Installeren torque converter C4

Post by MotiV8 » Sun Dec 24, 2017 8:45 am

Is een koud kunstje als je het kunstje weet.
Wat Corp al zij. 1 spline op de as is anders, de converter kan er maar op één manier op en dan klikt hij zo naar achteren.

Zoek dus even dat ene spietje op de spline van de as en viceversa in de converter, daar moet je wezen...

User avatar
Pavement Pounder
Posts: 7849
Joined: Fri Feb 06, 2004 8:24 pm

Re: Installeren torque converter C4

Post by Pavement Pounder » Sun Dec 24, 2017 1:07 pm

Soms wil een beetje kantelen of tillen ook helpen en mar blijfen draaien en duwen

User avatar
68 Cougar
Posts: 1299
Joined: Sun Jun 08, 2008 10:08 am

Re: Installeren torque converter C4

Post by 68 Cougar » Sat Dec 30, 2017 9:33 pm

Corp, blok is gereviseerd. De converter kwam los bij het scheiden van blok en bak.

Ik ga er maar 'ns een keer mee naar Elferink...

Iemand ervaring met 'm?

Corp
Posts: 4650
Joined: Tue Jan 25, 2005 1:23 pm

Re: Installeren torque converter C4

Post by Corp » Sun Dec 31, 2017 1:07 am

Heb je t al geprobeerd met de tips?

Input shaft er ook uitgekomen en er verkeerd om ingezet? Lange spiebanen aan de binnenkant. Er mag geen gladde as zichtbaar zijn.

gert
Posts: 2796
Joined: Sun Mar 28, 2004 7:03 pm

Re: Installeren torque converter C4

Post by gert » Sun Dec 31, 2017 3:49 pm

ik heb zeer goede ervaringen met Elferink!

User avatar
68 Cougar
Posts: 1299
Joined: Sun Jun 08, 2008 10:08 am

Re: Installeren torque converter C4

Post by 68 Cougar » Tue Jan 02, 2018 7:04 pm

Alle tips geprobeerd.
Input shaft is blijven zitten.

Overigens zijn alle splines het zelfde...
Wel zit er iets speling op als ik de converter op de splines heb zitten. Weet niet of dat wel de bedoeling is?

Komende twee weken geen tijd om bij Elferink langs te gaan...

Post Reply