Automaat, vraagje over raar schakelen..

Forum voor Technische vragen over Amerikaanse auto's.
Gerwin Brommer
Posts: 12
Joined: Fri Mar 15, 2019 2:29 pm

Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Gerwin Brommer » Fri Apr 26, 2019 9:29 am

Heren,

Chevy C1500 uit 1989.
Als ik optrek vanuit stilstand schakelt de bak niet naar 2 tijdens het optrekken.
Ik moet gas blijven geven tot ik 45/50 rijd. Als ik gas dan even loslaat schakelt ie wel in de 2.
Alle overige stappen doet ie prima.
Herkent iemand hier iets in ?

boyanka
Posts: 2975
Joined: Thu May 31, 2007 9:40 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by boyanka » Fri Apr 26, 2019 12:37 pm

Wanneer heb je voor het laatst de bak olie en filter vervangen?

User avatar
hemi
Posts: 461
Joined: Sun May 02, 2010 7:52 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by hemi » Fri Apr 26, 2019 2:14 pm

Vacuümlek?

Gerwin Brommer
Posts: 12
Joined: Fri Mar 15, 2019 2:29 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Gerwin Brommer » Fri Apr 26, 2019 3:06 pm

boyanka : heb hem nog maar net, geen idee wanneer dat voor het laatst is gedaan.


hemi : zou ie het euvel niet in alle versnellingen moeten vertonen, met een vacuumlek ?

User avatar
Crash
Posts: 573
Joined: Mon May 07, 2012 2:48 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Crash » Fri Apr 26, 2019 3:45 pm

Vacuum checken en bakspoeling doen kan nooit kwaad of filtertje vervangen kost ook niets

rene74monte
Posts: 3960
Joined: Wed Feb 20, 2008 9:06 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by rene74monte » Fri Apr 26, 2019 3:57 pm

ik weet dat het een standaard antwoord is maar ga eerst je oliepeil maar eens controleren :-)

User avatar
Camatruder
Posts: 68
Joined: Sun Dec 30, 2012 3:50 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Camatruder » Fri Apr 26, 2019 6:32 pm

Afstelling tv-kabel??

Gerwin Brommer
Posts: 12
Joined: Fri Mar 15, 2019 2:29 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Gerwin Brommer » Sat Apr 27, 2019 4:39 pm

tv kabel lijkt het niet te zijn. Als ik de kabel slapper zet, verandert er niets...

User avatar
mercury1970
Posts: 3906
Joined: Thu Oct 28, 2004 11:33 am

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by mercury1970 » Sat Apr 27, 2019 6:50 pm

Heb dit gehad met een oudere 3 bak, toen bleek de vacuumleiding van het drukdoosje te zijn afgeschoten......

User avatar
Pavement Pounder
Posts: 7907
Joined: Fri Feb 06, 2004 8:24 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Pavement Pounder » Sat Apr 27, 2019 7:44 pm

89 zal een th700r4 zijn, die heeft geen vacuum modulator, die tv kabel mag niet zomaar losser gezet worden. Pakt ie echt alle 4 de versnellingen en slaat ie niet de 2de versnelling over ?

Corp
Posts: 4984
Joined: Tue Jan 25, 2005 1:23 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Corp » Sun Apr 28, 2019 12:20 am

^ dat. Probeer eens handmatig te schakelen. Doet hij t dan wel?

Gerwin Brommer
Posts: 12
Joined: Fri Mar 15, 2019 2:29 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Gerwin Brommer » Sun Apr 28, 2019 4:25 pm

Pavement pounder :

Als ik gewoon optrek komt ie domweg niet verder dan zijn 1e.
Nadat ik gas los heb gelaten zakt ie in zijn twee, en daarna schakelt ie goed door alle versnellingen.

User avatar
hemi
Posts: 461
Joined: Sun May 02, 2010 7:52 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by hemi » Sun Apr 28, 2019 4:40 pm

Gerwin Brommer wrote:
Sun Apr 28, 2019 4:25 pm
Pavement pounder :

Als ik gewoon optrek komt ie domweg niet verder dan zijn 1e.
Nadat ik gas los heb gelaten zakt ie in zijn twee, en daarna schakelt ie goed door alle versnellingen.

Ai dan ben ik bang dat de fout in de bak zit.

Gerwin Brommer
Posts: 12
Joined: Fri Mar 15, 2019 2:29 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Gerwin Brommer » Sun Apr 28, 2019 4:46 pm

Moet denk ik maar op zoek naar een goed bedrijf rondom de stad Groningen......

Gerwin Brommer
Posts: 12
Joined: Fri Mar 15, 2019 2:29 pm

Re: Automaat, vraagje over raar schakelen..

Post by Gerwin Brommer » Sun Apr 28, 2019 4:47 pm

Kan de bak natuurlijk laten spoelen, maar als dat het probleem niet oplost moet ie alsnog open, en is spoelen weggespoeld geld :-)

Post Reply