welke Torqueflite heb ik?

Forum voor Technische vragen over Amerikaanse auto's.
User avatar
Bassie
Posts: 1431
Joined: Mon Jul 04, 2005 11:33 pm

welke Torqueflite heb ik?

Post by Bassie » Sat Mar 26, 2011 8:15 pm

heb onder mijn chrysler een torqflite onderweg gesleuteld,

volgens de vorige eigenaar eentje met overdrive,
alleen heb ik hier mijn twijfels over,

op de koppelomvormer staat wel lock-up,

maar hoe kan ik zien welke automaat ik heb? deze lijkt aan de buitenkant gewoon op een 727
op het bak huis staat er opgelast 555 7

wie weet me meer te vertellen of waar moet ik op letten?

Bas
Last edited by Bassie on Sun Mar 27, 2011 1:13 pm, edited 1 time in total.

User avatar
BigBlockMopar
Crowd control
Posts: 12926
Joined: Mon Feb 02, 2004 3:39 pm

Re: welke Torque fliter heb ik?

Post by BigBlockMopar » Sat Mar 26, 2011 10:04 pm

Wat voor Chrysler?

Een bigblock-727 met overdrive bestaat niet.
Lockup is eind jaren '70. Ben niet zo op de hoogte van compressie en powerloze smogjaren maar ik dacht dat ze '78 naar een lockup convertor gingen. Laatste jaar van de bigblock motoren in Mopars.
Vorige eigenaren lullen wel vaker dom uit hun nekken.. :!: :D

User avatar
Bassie
Posts: 1431
Joined: Mon Jul 04, 2005 11:33 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by Bassie » Sun Mar 27, 2011 1:13 pm

ja dat van die vorige eigenaren ken ik
bak zou ook superfijn schakelen, ze hadden er zelf kilometers mee gereden,

conclussie; bak naar de kloten :D

komt uit de 73 new yorker,

heb de bak van mijn ramcharger stuk, dus als deze een versnelling meer heeft, dan reviseer ik deze.

User avatar
sjak_brak
oppressing the masses
Posts: 30949
Joined: Thu Jul 22, 2004 11:04 am

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by sjak_brak » Sun Mar 27, 2011 4:49 pm

Ga dr maar niet vanuit.

In een 73 NYer zat standaard een 3-speed TF. Ombouw van een overdrive-bak naar big-block is een fors karwei, en gezien de staat van de wagen hebben de vorige eigenaren dat niet gedaan :D

Daarnaast, als je ramcharger een smallblock heeft, dan past die bak uit de NYer niet, of je moet natuurlijk ook meteen de 440 overzetten :)

boyanka
Posts: 2702
Joined: Thu May 31, 2007 9:40 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by boyanka » Sun Mar 27, 2011 4:53 pm

[quote="Bassie"]ja dat van die vorige eigenaren ken ik
bak zou ook superfijn schakelen, ze hadden er zelf kilometers mee gereden,

conclussie; bak naar de kloten :D

komt uit de 73 new yorker,

heb de bak van mijn ramcharger stuk, dus als deze een versnelling meer heeft, dan reviseer ik deze

[/ :? als het uit die matzwarte NY met 440 komt had ik je dat al 4 mnd geleden kunnen vertellen, die auto heeft toen in Goes te koop gestaan voor 750 euro en is vervolgens naar de andere kant van nederland gegaan en kwam hem pas weer tegen op MP voor iets van 2750 euro :lol: wel makkelijk verdient zo.

User avatar
Bassie
Posts: 1431
Joined: Mon Jul 04, 2005 11:33 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by Bassie » Sun Mar 27, 2011 7:20 pm

mijn ramcharger heeft een 400 :P

wie wil er nu niet makkelijk geld verdienen :?:

User avatar
Bassie
Posts: 1431
Joined: Mon Jul 04, 2005 11:33 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by Bassie » Mon Mar 28, 2011 3:33 pm

maar niemand die weet hoe ik kan zien wat dit voor automaat is?

zal dan wel gewoon 727 zijn :P

User avatar
BigBlockMopar
Crowd control
Posts: 12926
Joined: Mon Feb 02, 2004 3:39 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by BigBlockMopar » Mon Mar 28, 2011 3:55 pm

Als ie uit die '73er Chrysler komt dan is het een normale bigblock 727-bak, tenzij iemand er ooit wat anders in heeft gegooid heeft natuurlijk.

Heb je er geen foto van dan? :D

User avatar
sjak_brak
oppressing the masses
Posts: 30949
Joined: Thu Jul 22, 2004 11:04 am

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by sjak_brak » Mon Mar 28, 2011 4:21 pm

Pannetje eraf, en kijk naar de code en/of datum op de valvebody.

boyanka
Posts: 2702
Joined: Thu May 31, 2007 9:40 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by boyanka » Mon Mar 28, 2011 7:17 pm

Bassie wrote:maar niemand die weet hoe ik kan zien wat dit voor automaat is?

zal dan wel gewoon 727 zijn :P
8) aan het pannetje kan je zien wat voor bak het is

User avatar
Bassie
Posts: 1431
Joined: Mon Jul 04, 2005 11:33 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by Bassie » Mon Mar 28, 2011 7:40 pm

zalk pannetje er ff afschroeven

boyanka
Posts: 2702
Joined: Thu May 31, 2007 9:40 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by boyanka » Mon Mar 28, 2011 7:56 pm

8)
Image

User avatar
Bassie
Posts: 1431
Joined: Mon Jul 04, 2005 11:33 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by Bassie » Mon Mar 28, 2011 8:01 pm

dat kon ik dus nergens vinden he :lol:

Super, ga direct kijken!

User avatar
sjak_brak
oppressing the masses
Posts: 30949
Joined: Thu Jul 22, 2004 11:04 am

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by sjak_brak » Mon Mar 28, 2011 11:35 pm

boyanka wrote: 8) aan het pannetje kan je zien wat voor bak het is
Maar dan weet je nog steeds weinig tot niets over het inwendige, en daar was het hier juist om te doen...

Een aantal latere bakken (oa 518) hebben hetzelfde pannetje als de 727. Nu ga ik er overigens wel min of meer vanuit, dat er hier sprake is van een standaard 727 :)

User avatar
Bassie
Posts: 1431
Joined: Mon Jul 04, 2005 11:33 pm

Re: welke Torqueflite heb ik?

Post by Bassie » Mon Mar 28, 2011 11:52 pm

ja toch 727, he jammer

Post Reply